Vampirii energetici - de la fascinatie la mila.

   In procesul evolutiei, cu cat intalnesti situatii mai dificile cu atat e mai clar ca esti pe drumul cel bun. Situatii sau oameni. Confruntandu-te si astfel comparandu-te cu ei, iti poti da seama cat ai progresat. Ne apar oameni fascinanti in cale, la momentul potrivit, care ne inspira, ne motiveaza si vad ce e mai bun in noi. Iti transmit modestie, empatie, intelepciune, echilibru si iubire prin toti porii. Pe de alta parte apar indivizii de care e sanatos sa ne ferim, sa ii ajutam cat putem, dar in general sa ne ferim.
Vampirii energetici sunt la tot coltul. Tocmai pentru ca nu suporta sa stea izolati ii gasim in locuri publice dar si in grupuri mai mici in care isi pot expune ideile liber. Discursul nu are mereu un continut de calitate, insa folosirea cuvintelor pompoase, spuse de pe pozitia de “parinte” atotstiutor impresioneaza in genere oamenii slabi sau prea deschisi.
   Estetic ii putem deosebii de ceilalti pentru ca sunt foarte ingrijiti, se ocupa de aspectul fizic si au mereu o mimica foarte calculata. Rasul ironic, superior, postura mandra si pozatul excesiv sunt reprezentative pentru acesti oameni. Cat de profunzi par, cat de fascinant ne sfatuiesc despre suntem defapt dar mai ales ce trebuie sa devenim si cat de intelepti i-a facut ei viata. Isi aranjeaza viata la modul rational cat sa le creeze o zona de confort, totul sa fie stabil si sa le procure echilibrul si atentia de care sunt dependenti. Experimenteaza constant lucruri iesite din comun prin care pot epata usor.
   Mmmm...deliciosi oameni. Pana le vezi sufletul. Gol. Fara ce e frumos in mine si in tine, sufletul lor e gol. Au o aparenta stare de echilibru, multumire profunda insa vanatoarea nu inceteaza niciodata. Nu suporta singuratatea. Golul risca sa iasa la iveala si e tare greu de suportat. Rationalul nu primeaza sentimentelor, doar rationalul exista. Experientele deosebite le dau senzatia ca sunt vii totusi.Se hranesc cu: laude, priviri fascinate (de ei), respect si admiratie. Pacat ca nu vor primi astea de la cineva superior, ci doar de la oamenii ce inca nu au evoluat suficient cat sa nu cada in capcana lor. E trist ca oamenii aparent “plini de ei”, sunt cei mai goi. E trist ca oamenii sensibili aleg asa un rol si iau din noi ce le-am fi oferit cu drag, oricand, oricum.    Orice persoana e plina de calitati si aspecte pozitive. Le vezi mai degraba in tine, in mine sau in ei?
 Cand cade cortina si e intuneric, ce a ramas in tine? 
 Aplauzele se aud. Dar masca tocmai a picat.

Comments

Popular Posts