"A fi tu insuti"

A fi tu insuti inseamna sa transmiti ceea ce esti. Inseamna sa iti insusesti cine esti tu in fiecare moment al vietii tale. Nu e usor sa constientizezi ce simti tu atunci si sa iti asumi ce simti/esti in acel moment in intregime. Dar a fi un TU autentic inseamna sa ajungi la un astfel de nivel de constientizare si de exprimare. Prin acceptare, prin ce transmiti, prin ce faci, prin ce gandesti.
Sa fii tu insuti cred ca e o incurajare care provoaca doar frustrare in randul muritorilor de rand, care sunt si asa agasati de modele arhetipale greu de imitat, un model in plus ce creste doar frustrarea si tensunea.
Expresia nu ar trebui sa insemne sa iti alegi trasaturile cele mai relevante si probabil cele mai pozitive ale personalitatii tale si sa le caricaturizezi intro imagine, deobicei departe de realitate, ce o ai tu despre tine si sa te zbati sa actionezi constant cum ar actiona respectiva entitate.
Expresia “Tu insuti” nu va fi legata niciodata de Eul tau slab...ci intotdeauna de Eul tau superior, cel bun, moralist. Ireal.
Deci inainte de a mai arunca uzatul sfat “fii tu insuti” pentru orice problema, in special cele legate de relatiile interpersonale, incearca sa asculti cu adevarat problema celui de langa tine, incat sa ii oferi ceva mai aplicabil...sau spune sincer ca nu te intereseaza inainte sa il frustrezi ca nu poate sa fie “Eul lui”.

Partea frumoasa este ca poti sa il modelezi  pe tu insuti de peste 1 minut, daca cel de acum nu e pe placul tau si probabil nici pe placul celor din jur. Pentru ca atunci cand esti incomod in pielea ta, esti incomod si pentru cei de langa tine. E important doar sa ii permiti Eu-lui tau sa se schimbe, sa fie vesel, trist, entuziasmat, dezamagit...ba chiar plictisit. Fara sa il compari cu cel de ieri. Sa se transforme asa cum te transformi si tu natural.  Pe cat de complex pe atat de frumos. Sunt convinsa ca “tu insuti” e delicios! 

Comments

Popular Posts