Cu sau fara iubire/dragoste/sex?

Nu mai stim sa respiram dupa iubire. Iubire, folosit in cazul de fata ca termen pentru o relatie relativ serioasa, relativ lunga si relativ semnificativa pentru individ. Cuvant care nu il agreez in general pentru ca a devenit moneda de schimb. Dupa dragostea asta furtunoasa si totusi simpla, colorata, plina de momente speciale risipite in rutina ce ne creeaza o zona de confort, dragoste care la un moment dat se consuma si se stinge...cand toate dispar, culegem ramasitele, impachetam amintirile si continuam. Ramanem goi, nu mai avem pe cine sa dam vina pentru esecurile noastre si nici cine sa ne laude pentru reusite.
Despartirea este echivalentul unui deces pentru individ. Sanatos este chiar sa respectam o perioada de doliu dupa, in cel mai pozitiv sens. Doliu pentru relatie, in acelasi timp botezul persoanei care ai devenit.  Este un moment, dupa ce ai constientizat despartirea si ai depasit primul soc, de completa si profunda liniste. E singurul moment cand intelegem cat de intregi suntem acum ca etapa aceea s-a terminat. Poate e o constientizare intuitiva ca evoluam si e un pas atat, atat de bun pentru noi. Apoi intervine rationalul, frica de singuratate si alti monstruleti care ne tulbura Zen-ul. Despartirea poate sa fie un eveniment trist sau vesel in functie de perspectiva noastra, dar cu siguranta e un eveniment pozitiv. Nu ne despartim sa cunoastem pe cineva mai bun, ci in primul rand ca sa ne cunoastem pe noi mai bine. Copilasul din interior devine gelos pe cel care ne invadeaza, vrea sa il iubesti pe el, sa il descoperi, sa il educi, sa il hranesti si sa ii oferi un mediu mai cald. Ai datorita asta fata de el, oricum nu ii spui destul de des ca il iubesti. Cel ce ai devenit, inclusiv datorita relatiei in care ai fost trebuie sa fie cu o persoana pe aceeasi lungime de unda, cu care sa creeze un mediu placut si constructiv. Si ce greu e sa nu vrei sa o devorezi atunci cand o gasesti...sau cel putin leilor le e ceva mai greu.  Dar prioritatea e sa faci din perioada de dupa despartire un ritual frumos, de prioritizare, autodezvoltare si autocunoastere care sa te faca demn de o poveste de iubire fix ca in filme!

Si da, de data asta m-am referit doar la iubire/dragoste si nu la sex. Se completeaza dar e sanatos sa le mai si separam.

Comments

Popular Posts