The Cinderella story – Psychopathology style

Cenusareasa, o domnisoara harnica, responsabila si cuminte. Sufletista, de dragul tatalui incearca sa mentina pacea si armonia in cadrul familiei, se supune mamei vitrege si surorilor vitrege de care este manipulata. Se considera inferioara surorilor dar si printului.  O persoana blanda si supusa pana cand isi arata adevaratul caracter. Fata rebela iese la iveala in seara cand fuge la bal. Pentru a putea evada da vina pe o zana imaginara care o impinge sa faca acest lucru si are halucinatii: dovleacul se transforma in caleasca, soarecii in cai, hainele rupte in rochie eleganta. Concluzia este ca din pacate domnisoara sufera de o tulburare bipolara cu treceri de la depresie, victimizare si supunere la episoade maniacale si halucinatii.
Printul, un tanar romantic ce crede in dragoste la prima vedere si o cauta pe aceasta ca un nebun.
Avand in vedere faptul ca o vazuse pe tanara o singura data, si era imbracata in zdrente, putem considera ca este un om profund si s-a indragostit fara sa tina cont de aparente, insa felul in care o cauta pe aceasta, desi nu o cunoaste il incadreaza pe tanar in tulburarea obsesiv-compulsiva. Din pacate nu au depistat boala de care sufera si i-a fost permis sa se casatoreasca cu o domnisoara deasemenea bolnava, fara sa o cunoasca cu adevarat, un lucru cu adevarat inconstient.
Mama si surorile vitrege, femei lenese, egoiste, dominatoare si manipulatoare. Avand in vedere comportamentul lor putem sa le incadram in tulburarea de personalitate paranoida cu complex de suprioritate.
Tatal cenusaresei, este un om naiv, vroia pace si echilibru in familie si pentru asta incerca sa fie impartial. Este un om slab, are nevoie de o femeie pentru ca ii era teama de singuratate si de clipa in care cenusareasa va pleca de langa el. Din pacate tatal sufera de sindromul depresiv anxios si este cel mai periculos pentru familie pentru ca tinde sa devina un vampir energetic.

Textul este un pamflet si trebuie tratat corespunzator. Nu este recomandat persoanelor inca pure, sub 7 ani.

Comments

Popular Posts