Lifestyle.

   Toti stim ce inseamna a fi bun, a fi darnic, a fi corect, a fi o persoana spirituala, a fi o persoana echilibrata, a fi o persoana iubitoare. Ce inseamna a fi toate astea la un loc? Ce inseamna integritatea si iubirea la un loc?
  Vrem dragoste, respect, bogatie si putere. Vrem. Facem? Mai corect spus: suntem? Suntem noi cei care am atins un grad de evolutie destul de ridicat pentru a fi sursa de iubire pentru ceilalti? E egal ce ai facut ieri, cate fapte bune sau rele ai adunat. Astazi, acum, incepe sa te observi. Observa minut de minut ce e credinta ta defapt. O teorie sau o practica?
Si nu va trimit la biserica pentru ca asta e prea usor de facut si gestul in sine nu va ajuta prea mult. Va trimit in viata voastra de zi cu zi, in gesturile mari si in cele marunte, in sentimentele puternice dar si in gandurile cele mai profunde. Sunt toate o expresie a credintelor voastre?
   Nu conteaza in ce credeti si cat de mult credeti daca nu exprimati asta actiune dupa actiune, gest dupa gest, vorba dupa vorba. Ofera un zambet cald ca sa te umplii tu de caldura. Ofera un sfat potrivit si sincer si te umplii tu de intelepciune si de multumire ca stii.
   Fara a analiza in vreun fel nivelul de evolutie a fiecaruia, analizeaza-te pe tine si fa ce stii ca poti face acolo unde esti acum. Multumeste ca esti norocos sa stii mai mult si bucura-te de puterea ta prin ceilalti. E singura cale sa obtii bucurie. Fa ca orice gest de-al tau sa te innobileze.
   Du-te acum si cauta-ti mama pentru a o intreba cum se simte, du-te si cheama o prietena la o cafea ca sa o asculti si sa ii spui cat de puternica este, du-te si ofera batranei o paine, du-te si ofera cartile copilariei tale unui copil modest, du-te si ofera ce iti e de prisos celor ce abia supravietuiesc, du-te si traieste nu doar astepta.
   Pune pasiune in munca ta, dar pune pasiune in orice gest. Incepe cu gesturi mici ca sa iti amintesti cata putere ai defapt. Fericirea se invata. Transmite cine esti si in ce crezi prin ganduri, vorbe, gesturi.
   Cand te trezesti multumeste, cand adormi multumeste. Cand vezi un copil saruta-l pe frunte, cand vezi un prieten imbratiseaza-l cu drag. Cand ti se cere ajutorul ofera-l, cand ceilalti nu mai au puterea nici sa ceara ajutorul, totusi ofera-l. Cand poti fa, pentru ca esti cel mai norocos om de pe pamant cand ai atatea de oferit.

Comments

Popular Posts